Feedback
It has not been possible to access the required javascript libraries. If the problem persists, contact us with a feedback message.
 
 
 

Search examples

Events tagged with jazz in the city of Berlin
Events in Berlin in January 2014
Events within 500 km of Berlin
Events on the 31th of January 2014
Events tagged with environment and with conference
Events tagged with mathematics or with philosophy
Events that Amanda intends to attend
Events in which you will meet Amanda
Nearest events to the coordinates 52,13 in the next 2 days

Search examples

Events tagged with jazz in the city of Berlin
Events in Berlin in January 2014
Events within 500 km of Berlin
Events on the 31th of January 2014
Events tagged with environment and with conference
Events tagged with mathematics or with philosophy
Events that Amanda intends to attend
Events in which you will meet Amanda
Nearest events to the coordinates 52,13 in the next 2 days
Enable Javascript to view the map
8
MAR
TUE

Internationale Vrouwendag - De vrouw als aanjager van creatief talent

At RADION Amsterdam, Amsterdam, Netherlands
On 8th March 2016 7:30 p.m.

Description

In samenwerking met Ambitieuze Meisjes en Notes of a Dirty Old Man organiseert RADION Amsterdam tijdens Internationale Vrouwendag een avond waarin ambitieuze getalenteerde vrouwen uit de culturele sector centraal staan. Vrouwen die deuren openen voor andere vrouwen.

MEET UP
RADION en Ambitieuze Meisjes stellen een Meet Up samen met twee inspirerende vrouwelijke sprekers die mogelijkheden creëren voor (vrouwelijke) kunstenmakers.

Floor Ziegler
De eerste spreekster is Floor Ziegler. Cultureel ondernemer en coach voor creatieven. Ze creëert verbindingen tussen creatieve mensen en initieert culturele projecten. Voorbeelden zijn Noorderparkkamer en de Broedstraten in Amsterdam Noord.

Shirin Mirachor
Daarna volgt Shirin, ze werkt(e) voor verschillende zogenoemde Youth Culture Brands als freelance brandstrategist / producer waaronder Vice UK, Eastpak en Jagermeister, en geeft ze al enkele jaren les op de HKU met het vak VISIE, dat ingaat op de huidige tendensen die de huidige samenleving vormen.

Rosanna ter Steege
Rosanna is maker en performer en zal op geheel eigen wijze openen met een dans-intermezzo van haar allernieuwste project. Heel bijzonder: de performance is onderdeel van Rosanna’s vooronderzoek van het project: een solo-voorstelling. De aanwezige Ambitieuze Meisjes dienen als ware als spiegel voor de verdere ontwikkeling van haar solo.

Sandy Bosmans
Sandy Bosmans is geboren in Amsterdam en getogen in Almere. Vanaf haar achtste begon ze al met het schrijven van korte verhaaltjes en heel veel gedichten. Delen van dit werk doet ze nu voornamelijk als spoken word artist. Zo heeft ze eerder de podia van o.a.: "Mind the Gap", "woorden worden zinnen" "swoon" en "Paginagroots" betreden. Ook kun je haar kennen van poetryslams. Zo won ze in 2015 "aan het woord" kreeg ze een wildcard voor de jaarfinale bij de poëzieslag van festina lente en stond ze in de halve finale van het nk poetryslam van dit jaar. Ze is sinds 2014 lid van de poetrycircle020. Met de poetrycircle heeft ze in 2015 een bundel uit "Dwarsdoorsnede" genaamd uitgebracht waarin ook haar werk terug te vinden is. Haar gedichten en verhalen gaan vooral over liefde en ander universeel gedeelde gevoelens en/of gebeurtenissen. Maar er zit ook vaak een duidelijke boodschap of mening in haar gedichten verpakt. Uiteindelijk schrijft ze om te kunnen delen wat je leert (van je fouten) in dit leven en hopelijk hebben anderen daar wellicht ook wat aan.

Hannah Swart
Hannah schrijft regelmatig voor ELLE.nl waar zij twee maandelijks over seks schrijft. Naast over seks schrijven beschikt zij over meer talenten. Ze blogt op haar eigen blog piepeloi.wordpress.com en volgens een vriend is ze Brabantser dan ze schrijft.

RSVP
Toegang is gratis, maar vanwege de verwachte drukte ontvangen we graag een aanmelding via lisanne@ambitieuzemeisjes.nl.

Ambitieuze Meisjes
Ambitieuze Meisjes is een platform - actief in Nederland en België - dat het doel heeft de ambities van jong vrouwelijk talent (zowel online als offline) zichtbaar te maken. AM geeft niet alleen een platform maar biedt ook de verdieping die nodig is om 'succesvol gelukkig' in het leven te staan. Dit doen zij o.a. door de organisatie van Meet Ups, Academy Classes en de publicatie van AM Magazine.

Notes of a Dirty Old Man
"Notes of a Dirty Old Man” is het vaste literaire event van Bar Bukowski, waar jong talent en gevestigde namen voordragen uit eigen werk. Elke laatste maandag van de maand zoeken we de grenzen op van de Nederlandse taal met een groot gevarieerd programma van: proza, poëzie, theater, muziek, monologen, rap, spoken word en kleinkunst.

RADION Amsterdam
RADION is een cultureel platform in Amsterdam Nieuw-West. Een plek waar verschillende culturele disciplines als puzzelstukjes in elkaar vallen.

Comments

Web links

"{\u0022event_color_index\u0022: 0, \u0022event_map_marker\u0022: \u0022ext/markers/0\u002D1388399553.png\u0022, \u0022event_map_marker_size\u0022: {\u0022width\u0022: 30, \u0022height\u0022: 46}, \u0022event_exact\u0022: true, \u0022event_has_coordinates\u0022: true, \u0022event_latitude\u0022: 52.34613, \u0022event_longitude\u0022: 4.82598, \u0022exportToEnabled\u0022: true}"